Paprika

De totale omzet van supermarkten was in 2020 zo’n 44,7 miljard euro. De verkoop van paprika’s zorgde in 2020 voor een omzet van ruim 157 miljoen euro. (Bron: IRI Worldwide)

Icoon Gezondheid

Gezondheid

Schijf van vijf
Onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord is dat supermarkten zich inzetten om de consument te verleiden meer producten te kopen die binnen de Schijf van Vijf vallen. Eén van de acties die hierop is ondernomen, is groenten zó aan te bieden dat het makkelijker is ze als tussendoortje te eten. Bijvoorbeeld snackpaprika’s. Ook zijn er in de supermarkten verschillende recepten te vinden waar producten uit de Schijf van Vijf, zoals paprika’s, in verwerkt zijn.

Wat zegt het Voedingscentrum verder over de paprika? Bekijk het hier.

Icoon Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaamheidskenmerk
Supermarkten verkopen biologische paprika’s en paprika’s met een duurzaamheidskenmerk (o.a. PlanetProof).

Voedselverspilling
1,7 procent van het voedsel in de supermarkt komt niet bij de consument terecht en wordt dus verspild. Binnen die 1,7 procent is ‘groente en fruit’ de categorie waar helaas nog de meeste verspilling plaatsvindt. De branche werkt hard aan de gezamenlijke doelstelling om in 2030 de verspilling gehalveerd te hebben t.o.v. 2015. Hier is bijvoorbeeld de Zelfmonitor Voedselverspilling voor ontwikkeld. Je kunt er hier meer over lezen.

Naast paprika’s zijn supermarkten ook bezig met andere categorieën binnen ‘groente en fruit’. Zo werkt het CBL samen met de FNV aan een onderzoek in de tomatenketen in Italië. Doel hiervan is in kaart te brengen waar verbeteringen op het gebied van mensenrechten nodig zijn.

Brancheplan Duurzaam Verpakken
Nederlandse supermarkten, aangesloten bij het CBL, hebben gezamenlijk doelstellingen vastgelegd in het Brancheplan Duurzaam Verpakken. Zo is het streven om in 2025 twintig procent minder verpakkingsmateriaal te hebben en 95 procent recyclebaar verpakkingsmateriaal. Bij veel supermarkten zijn de plastic tasjes voor groenten al uit de roulatie gehaald. Diverse supermarkten nemen verder deel aan het Plastic Pact.

Deel via:

Group 2606
Navigatie Bonnetje (1)

Bekijk ook
andere producten