Bier

De totale omzet van supermarkten was in 2020 zo’n 44,7 miljard euro. De verkoop van bier zorgde in 2020 voor een omzet van ruim 1,5 miljard euro. (Bron: IRI Worldwide)

Icoon Gezondheid

Gezondheid

Nationaal Preventieakkoord
In het Nationaal Preventieakkoord is afgesproken dat de naleving van de leeftijdsgrens voor de verkoop van alcohol honderd procent is. Een forse ambitie waar supermarkten volop op inzetten. Zo zijn er huisregels opgesteld die in alle supermarkten gelden: iedere jongere tot 25 jaar moet klaarstaan met zijn/haar legitimatiebewijs en als de koper niet alleen is (maar met een groepje), moet de kassamedewerker de legitimaties van de gehele groep controleren (iedereen moet oud genoeg zijn; samen kopen = samen legitimeren). Ook is er veel aandacht voor training van supermarktmedewerkers, onder andere met een e-learning. Op deze manier is het supermarkten gelukt het gemiddelde nalevingscijfer te laten stijgen van 32 procent (2021) naar 59,3 procent (2020).

Alcoholvrij bier
De verkoop van alcoholvrij bier is in 2020 met acht procent gestegen. Supermarkten stimuleren dit door een aantrekkelijk aanbod van 0,0%-bieren. Meer informatie hierover?

Deel via:

Group 2606
Navigatie Bonnetje (1)

Bekijk ook
andere producten